BiH
0

"Klas" na Međunarodnom sajmu u Tripoliju

Sarajevo-x.com
Na Međunarodnom općem sajmu u Tripoliju (Libija) bh. kompanije "Klas", "Sarajevska pivara", "Unioninvestplastika" i "Polet" ostvarile su značajne poslovne kontakte, pa se uskoro može očekivati plasman njihovih proizvoda i usluga na libijsko tržište, ali i tržišta ostalih zemalja Magreba, poput Tunisa, Alžira, Maroka, Egipta…

Posebnu pažnju posjetilaca jednog od najstarijih sajmova u Africi i arapskom svijetu uopće plijenili su štandovi "Klasa" i "Sarajevske pivare". Menadžment tih kompanija ponosan je što je bio dio ovog važnog tradicionalnog ekonomskog događaja u Libiji i predstavio svoje produkte, ne samo Libijcima, nego i izlagačima iz 39 zemalja. Tokom desetodnevnog sajma u kvalitet "Klasovih" i proizvoda "Sarajevske pivare" uvjerile su se desetine hiljada posjetilaca.

Sretna okolnost za bh. izlagače ovogodišnjeg, 36. Međunarodnog sajma u Tripoliju, bio je i Dan BiH koji se u Libiji obilježava 5. aprila. Tim povodom bh. paviljon su, pored zvaničnika libijske vlade, te bh. i stranih diplomata, posjetili i vodeći biznismeni iz regije i šire.

Domaćini bh. privrednicima bili su ambasador BiH u Libiji, Ferhat Šeta, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH, Milan Lovrić, te generalni direktor tvornice Jafara-MIMS, Zlatko Sejmenović.