BiH
193

Klanjana dženaza dječaku Harunu Mujkiću, školski prijatelji poručili: Živjet ćeš u nama zauvijek

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U haremu Čaršijske džamije u Zenici klanjana je dženaza dječaku Harunu Mujkiću, koji je u četvrtak u 11. godini života preminuo u učionici.

Dženazi su uz porodicu i rodbinu prisustvovali i Harunovi prijatelji iz Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić", te brojni građani, uposlenici škole, kao i ministar obrazovanja ZDK i premijer ovog kantona.

"Dragi Harune, bilo je planirano da te vodimo na izlete i ekskurzije, da predstavljaš našu školu u znanju i sportu. Planovi se nekada nažalost ne ostvaruju. Tvoj mladi život nestade u trenutku, ali uspomena na tebe ostat će zauvijek. Neka ti dragi Allah podari sve dženetske ljepote, a familiji sabur", kazao je direktor škole Esad Ćorović.

Harunova školska drugarica pročitala je dirljivo pismo u kojem je pisalo: "Dragi Harune, danas smo svi mi ovdje zbog tebe. Teško je reći bilo koju riječ, a da se ne zaplače. Svima si nam u mislima. Život jeste okrutan, ali mi ga ne možemo izmijeniti. Živiš tu u nama, još uvijek si ono dijete koje je htjelo da zaigra za Barcelonu. Još uvijek svojim plavim očima gledaš, ali drugi svijet. Otišao si bez pozdrava, iznenadno i neočekivano. Tvoje mjesto u školi te čeka, kao i tvoji prijatelji. Tvoja klupa i mjesto u dnevniku te čekaju. Utonuo si u san, u postelji si u kojoj se niko nije nadao da će te vidjeti. Tako brzo si otišao. Znamo da te naše suze i riječi neće vratiti. Mnogo toga smo trebali naučiti, ali nismo stigli. Na putovanju u vječni mir neka te prati naša vječna ljubav. Čeka te Barcelona i svi tvoji najmiliji. Zvijezda koja je jučer otišla na nebo, to si bio ti. U nadi da ćeš pronaći pravi put. Bit ćeš u našim srcima zauvijek".

Jedanaestogodišnji dječak je preminuo za vrijeme odmora u kabinetu razredne nastave u školi, a obdukcija je pokazala da je smrt bila nasilna i neposredna, te da je nastupila usljed razvoja jakog otoka moždanog tkiva i krvarenja.