Neovlašten pristup
1

Kladuško preduzeće "Komunalije" negira postojanje masovne grobnice pasa u Vrnogračima

Klix.ba
Foto: Kladuskabuna
Foto: Kladuskabuna
Nakon što su se jučer pojavile informacije kako je na deponiji Radića most u blizini Velike Kladuše pronađena masovna grobnica pasa, preduzeće "Komunalije" u saopćenju za javnost negira postojanje bilo kakve grobnice.

Iz ovog preduzeća kazali su kako su neistine da su psi dovezeni iz azila i mučki ubijeni na deponiji, što su jučer tvrdili mještani naselja Vrnograče kod Velike Kladuše.

"U sklopu JKUP 'Komunalije' djeluje Služba za higijeničarske usluge i vođenje skloništa životinja i ista svakodnevno radi na izvršavanju utvrđenih zadataka. U sklopu higijeničarskih usluga svakodnevno se sakupljaju lešine žovotinja čije je ugibanje uglavnom uzrokovano u saobraćaju. Takve lešine se odvoze na stočno groblje Bukovlje koje je predviđeno za njihovo ukopavanje", navode iz kladuškog preduzeća.

Foto: Kladuskabuna
Foto: Kladuskabuna

JKUP "Komunalije" podsjeća građane kako deponovanje otpada na deponiji Radića most traje već 40 godina te kako će i ovaj problem biti riješen.

"Deponija se prostire na površini od 35.000 metara kvadratnih i vrlo teško je održati zabranu pristupa kako neovlaštenim licima, tako i životinjama, čemu svjedoči jučerašnja vijest. Od početka rada Privremenog skloništa za životinje, društvo je nailazilo na otpore grupa i pojedinaca kojima nije interes human odnos prema životinjama. Žalimo zbog pokušaja Adema Pajazetovića da spinovanjem pokuša sebi priskrbiti političke poene, a na štetu ugleda društva i općine Velika Kladuša", napisali su iz preduzeća "Komunalije".

Zbog neovlaštenog pristupa deponiji JKUP "Komunalije" će poduzeti adekvatne mjere.