{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KJU Porodično savjetovalište gradi svoj objekat: Položen kamen temeljac za podršku porodici

19.6.2015. u 13:55
0
5
KJU Porodično savjetovalište gradi svoj objekat: Položen kamen temeljac za podršku porodici
0
Polaganjem kamena temeljca jučer je u Sarajevu ozvaničen početak izgradnje poslovne zgrade KJU „Porodično savjetovalište". Ova ustanova djelovala je 14 godina u neadekvatnim uslovima i konačno će u ulici Bihaćka bb u Novom Sarajevu dobiti svoj objekat.
Kamen temeljac su jučer položili ministrica za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice KS Karolina Karačić, predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Igor Gavrić i direktor Kantonalne javne ustanove "Porodično svajetovalište" Senad Alić.

„Drago mi je da je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice u prilici podržati izgradnju zgrade i na taj način unaprijediti rad Porodičnog savjetovališta. To je jedina ustanova u našem kantonu koja pruža besplatnu psihosocijalnu uslugu svim građanima kroz primarnu i sekundarnu prevenciju, pa je stoga izgradnja objekta tek mali doprinos i dio institucionalne brige za porodicu“, kazala je ministrica Karačić ovom prilikom.

Ona je istakla da će ovo ministarstvo i dalje podražavati sve aktivnosti ove ustanove jer su one od značaja za razvoj porodice, a time i društva u cjelini.

Direktor Alić je u svom obraćanju prisutnima zahvalio resornom ministarstvu na
podršci ovom projektu i istakao da je danas poseban dan kako za Ustanovu, tako i za građane Kantona Sarajevo.

"Danas se ne polaže kamen temeljac samo za novu zgradu, nego se polaže i
temelj trajne podrške porodici", kazao je on.

Izgradnju zgrade Porodičnog savjetovališta finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, implementator projekta je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a izvođač radova firma „Unigradnja“.

Do kraja 2015. godine planiran je završetak prve faze izgradnje objekta ove ustanove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: