{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KJU Porodično savjetovalište gradi svoj objekat: Položen kamen temeljac za podršku porodici

19.6.2015. u 13:55
0
5
KJU Porodično savjetovalište gradi svoj objekat: Položen kamen temeljac za podršku porodici
0
Polaganjem kamena temeljca jučer je u Sarajevu ozvaničen početak izgradnje poslovne zgrade KJU „Porodično savjetovalište". Ova ustanova djelovala je 14 godina u neadekvatnim uslovima i konačno će u ulici Bihaćka bb u Novom Sarajevu dobiti svoj objekat.
Kamen temeljac su jučer položili ministrica za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice KS Karolina Karačić, predsjedavajući Općinskog vijeća Novo Sarajevo Igor Gavrić i direktor Kantonalne javne ustanove "Porodično svajetovalište" Senad Alić.

„Drago mi je da je Ministarstvo za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice u prilici podržati izgradnju zgrade i na taj način unaprijediti rad Porodičnog savjetovališta. To je jedina ustanova u našem kantonu koja pruža besplatnu psihosocijalnu uslugu svim građanima kroz primarnu i sekundarnu prevenciju, pa je stoga izgradnja objekta tek mali doprinos i dio institucionalne brige za porodicu“, kazala je ministrica Karačić ovom prilikom.

Ona je istakla da će ovo ministarstvo i dalje podražavati sve aktivnosti ove ustanove jer su one od značaja za razvoj porodice, a time i društva u cjelini.

Direktor Alić je u svom obraćanju prisutnima zahvalio resornom ministarstvu na
podršci ovom projektu i istakao da je danas poseban dan kako za Ustanovu, tako i za građane Kantona Sarajevo.

"Danas se ne polaže kamen temeljac samo za novu zgradu, nego se polaže i
temelj trajne podrške porodici", kazao je on.

Izgradnju zgrade Porodičnog savjetovališta finansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo, implementator projekta je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a izvođač radova firma „Unigradnja“.

Do kraja 2015. godine planiran je završetak prve faze izgradnje objekta ove ustanove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: