Uprkos koronavirusu
217

KJKP Park ukrašava Sarajevo povodom 6. aprila: Značajni datumi se moraju dostojno obilježiti

A. B.
Iako je vanredna situacija zbog pandemija koronavirusa, radnici KJKP Park postavljaju državne i općinske zastavice, kao i prigodni dekor na gradske ulice i trgove povodom 6. aprila Dana grada Sarajeva.

Iz preduzeća Park su naveli da su svjesni da je većina građana glavnog grada BiH u kućama zbog vanrednog stanja, ali su naglasili i to da se njihovi radovi moraju realizovati, a historijski datumi i praznici dostojno obilježiti.

"Danas to upravo i radi ekipa Parka koje u postolja na stubovima javne rasvjete postavljaju državne i gradske ili općinske zastave povodom Dana grada Sarajeva i Dana oslobođenja od fašizma. Jutros su poslovi postavljanja zastava i to općinskih i državnih najprije izvršeni u Vogošći i to u Jošaničkoj, Omladinskoj, Igmanskoj i ulici Feriza Merzuka. Te radove finansira Općina Vogošća koja, kao općina u sastavu KS obilježava Dan oslobođenja od fašizma", naveli su iz preduzeća Park.

Nakon toga isti posao povodom proslavljanja Dana grada Sarajeva radi se na području četiri gradske općine i to u ulicama Maršala Tita, Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, Bulevaru Meše Selimovića, te Obali Kulina bana odnosno od Velikog parka do Nedžarića i od Nedžarića do Vijećnice uz cijelu glavnu saobraćajnicu.

"Pomoću mehanizacije u postolja na stubovima javne rasvjete postavlja se nekoliko stotina zastave BiH i Grada Sarajeva. Taj posao će biti završen do kraja dana, a zastave će na postoljima ostati do kraja naredne sedmice", zaključili su iz KJKP Park..