|

KJKP Park hitno angažira 100 osoba s evidencije Biroa za zapošljavanje

KJKP Park hitno angažira 100 osoba s evidencije Biroa za zapošljavanje
207
Klix.ba
18.4.2019. u 11:39
35
komentara
207

dijeljenja
KJKP Park hitno angažira 100 osoba s evidencije Biroa za zapošljavanje Foto: H. M./Klix.ba
Preduzeće Park zbog potreba realizacije plana aktivnosti u okviru velike akcije Vlade KS na dvomjesečnom čišćenju svih površina od smeća i drugog otpada danas (četvrtak, 18.4.) započinje angažmana 100 osoba koje se nalaze na evidenciji Biroa za zapošljavanje na poslovima "Javni radovi 2019".
Shodno sporazumu sa JU "Služba za zapošljavanje", a po odobrenju Vlade KS, angažman potrebnog broja ljudi koji će u okviru preduzeća Park biti angažirani počeo je jutros, a ovom prilikom preduzeća Park poziva sva nezaposlena lica koja se trenutno nalaze na evidenciji Biroa i posjeduju vještine za obavljanje poslova higijene - čišćenja zelenih površina, rukovanje ručnom kosom za travu, poznaju rad s alatom za okopavanje, izgrabljivanje, sadnju, orezivanje i druge vrtlarske i hortikulturne poslove da nam se što hitnije jave.

S obzirom da "Velika akcija čišćenja KS" počinje u subotu 20.4.2019. godine osobe koje ispunjavaju uslove mogu se lično javiti u poslovnu zgradu preduzeća Park u ulici Patriotske lige 58, svakim radnim danom od 7 do 15:30 sati. Osobe koje žele da budu angažirane na naprijed navedenim poslovima, odnosno javnim radovima potrebno je da donesu i sljedeću dokumentaciju i to Uvjerenje Biroa za zapošljavanje, kojim dokazuju da se nalaze na evidenciji nezaposlenih, ovjerene kopije lične karte, CIPS prijave i bankovne kartice.

Angažman osoba u preduzeću Park trajat će dva mjeseca, a mjesečna naknada za poslove - javni radovi iznosit će po 800 KM, s tim da i dalje ostaju na evidenciji Biroa, odnosno u preduzeću Park će bit angažirani po ugovoru o javnim radovima (privremenim i povremenim poslovima).
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...