{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kiša zadala glavobolju stanarima u novoizgrađenoj zgradi u sarajevskom naselju Dobrinja

Klix.ba
22.6.2018. u 22:08
83
141
Kiša zadala glavobolju stanarima u novoizgrađenoj zgradi u sarajevskom naselju Dobrinja
83
Sarajevo je danas u poslijepodnevnim satima pogodilo nevrijeme praćeno jakim pljuskom i vjetrom, a pojedine saobraćajnice ubrzo su poplave, što je, kao po običaju, izazvalo totalni kolaps u saobraćaju. No, nisu samo vozači i pješaci bilo u problemu.
Naime, obilne padavine zadale su glavobolju stanarima novoizgrađene zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja u kojoj uglavnom žive mladi bračni parovi s malom djecom. Zgrada koja se nalazi u ulici Branislava Nušića je, prema riječima stanara, treći put poplavila, a tvrde da se poplave dešavaju bez obzira na vremenske uslove.

"Posljednji put glavna odvodna kanalizaciona cijev ulaza nije bila spojena s glavnim odvodom, a zgrada je dobila tehničku saglasnost za pet minuta. Kad se lift vrati iz poplavljenog dijela zgrade u više spratove sve bude mokro i smrad je užasan. Nakon ovog danas lift neće raditi danima zbog čišćenja i dezinfekcije, a u zgradi ima puno beba i trudnica. Šta ja da radim ako ženu koja je trudna budem trebao voditi u bolnicu da se porodi, čime da je spustim", kazao nam je jedan od stanara koji kaže da Stambeni fond KS i firma Džekos koja je pravila zgradu samo prebacuju odgovornost jedni na druge.

Na kraju su radnici firme koja je gradila zgradu izašli na teren i ispumpali cisternu otpadne vode.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: