BiH
15

Kiša i snijeg padaju u cijeloj BiH, poslijepodne slijedi razvedravanje

Piše: Š. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon sušnog i hladnog perioda koji je u našoj zemlji trajao danima, danas napokon padaju kiša i susnježica, a na planinama snijeg. Smog i magla koji su se nadvili nad bh. gradovima, danas će se raščistiti zbog padavina, a meteorolozi predviđaju razvedravanje do kraja dana.

Nakon pretežno oblačnog i kišovitog prijepodneva i snijega u višim područjima i na planinama, poslije podne u cijeloj BiH možemo očekivati smanjenje oblačnosti, ali i nastavak padavina.

U Bosni puše i sjeverni i sjeverozapadni vjetar i to slab do umjeren koji će se do poslijepodneva pojačati. U Hercegovini umjerena do pojačana bura.

Dnevne temperature će biti od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 stepeni, stoji u zvaničnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Do kraja sedmice u našoj zemlji će biti stabilno i hladno vrijeme, pretežno sunčano sa mjestimičnim padavinama.

Trenutne temperature u bh. gradovima: Banja Luka 5, Bihać 3, Bugojno 1, Livno 6, Mostar 11, Trebinje 10, Tuzla 6, Zenica 2 stepena celzija.

U Sarajevu trenutna temperatura iznosi 2 stepena, velika je oblačnost i kišne padavine.

Hronični bolesnici trebali bi izbjegavati teže aktivnosti i po potrebi reducirati kretanje. Sa dolaskom noći će biti ugodnije.