Vremenske prilike u BiH
0

Kiša će nakratko prekinuti ljetni ugođaj

Sarajevo-x.com
Posljednje dane septembra i početak oktobra mjeseca obilježilo je pretežno ili djelimično sunčano vrijeme. Usljed ciklone koja je u petak kratkotrajno prekinula ljetni ugođaj, došlo je do porasta oblačnosti pa je registrovana mjestimična kiša i pljuskovi naročito u centralnim i istočnim dijelovima te Hercegovini.

Slično vrijeme se očekuje i u subotu, kada će preovladavati oblačno vrijeme, a u poslijepodnevnim satima doći će do razvedravanje. Tokom jutra meteorolozi predviđaju i slabu kišu.

Nakon prolaznog pogoršanja, od drugog dana vikenda vrijeme će se posve stabilizovati. Prevladavat će djelimično sunčano, mjestimično uz prolaznu oblačnost, a u jutarnjim satima može biti i kratkotrajne magle. Temperature u Sarajevu će se kretati od 6 do 19 stepeni, u Mostaru od 11 do 23, u Banjaluci od 8 do 21, u Zenici i Tuzli od 6 do 20 stepeni Celzijusa.

Naredne sedmica će biti sunčana uz umjerenu oblačnost. Krajem sedmice očekuje se postepeno pogoršanje vremene, praćeno kišom i povećanjem naoblake. Jutarnje temperature će se kreteti u intervalu između 6 i 12, na jugu do 18°C, a dnevne od 19 do 26°C.