Kineski turisti iz Wuhana prenoćit će u Neumu, nakon toga putuju prema Sarajevu

Kineski turisti iz Wuhana prenoćit će u Neumu, nakon toga putuju prema Sarajevu
449
A. D.
26.1.2020. u 14:58
345
komentara
449

dijeljenja
Kineski turisti iz Wuhana prenoćit će u Neumu, nakon toga putuju prema Sarajevu Foto: Index.hr.
Grupa od 29 kineskih turista od kojih je 18 iz Wuhana odakle je potekao koronavirus danas će stići u Neum, saznaje Klix.ba. Iz Granične policije BiH za naš portal je potvrđeno da će svi putnici iz Kine prenoćiti u ovom bh. gradu na Jadranu.
Tragom ove informacije kontaktirali smo Svevlada Hoffmana, savjetnika direktora Granične policije BiH koji je kazao da su na granični prijelaz u Neumu stigli službenici Zavoda za javno zdravstvo FBiH koji će zajedno sa pripadnicima Granične policije u skladu sa zakonom obaviti sve potrebne mjere na kontroli ovih turista. Potcrtava da nema nikakvog razloga za paniku.

On nam je potvrdio informaciju da će navedeni kineski turisti prenoćiti u Neumu. Nije nam mogao reći gdje će se dalje uputiti.

Saznajemo da su ovi turisti prethodno posjetili Plitivička jezera, pa su se uputili za Dubrovnik. Na tom putu već su jednom prešli granični prijelaz na granici BiH, tačnije kod Kleka, pa su prošli kroz Neum prema svojoj destinaciji. Po povratku iz Dubrovnika opet će preći granični prijelaz na granici s BiH i odsjesti u Neumu.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak za 24sata.hr je izjavio da će se ovi turisti uputiti prema Sarajevu.

"Nema apsolutno razloga za paniku. U Hrvatsku su ušli zdravi, i nije bilo razloga zadržavati ih ovdje. Drže se uputstava koja su dobili, njihov je vozač upoznat sa situacijom, i sve je u redu", kazao je Capak dodavši da su kineski turisti u Hrvatskoj proveli samo jednu noć.
Grupa kineskih turista iz Wuhana, grada u kojem su se u decembru pojavili prvi slučajevi oboljelih od koronavirusa, avionom je jučer sletjela u Milanu, gdje su medicinski pregledani i nijedan nije imao simptome bolesti. Nakon toga su se zaputili u Hrvatsku.
Prijavi grešku


Komentari (345)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...