{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kineski državljanin spriječen u pokušaju krijumčarenja robe

11.10.2015. u 13:39
0
7
Kineski državljanin spriječen u pokušaju krijumčarenja robe
0
Kineski državljanin spriječen u pokušaju krijumčarenja robe
Foto: UIO
Carinskim pregledom putnika i roba na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, službenici Uprave za indirektno oporezivanje spriječili su nezakonit pokušaj unosa krivotvroenih robnih marki i i razne tehničke opreme, saopšteno je iz UIO.
Detaljnim pregledom prtljaga kojeg je sa sobom iz Istanbula nosio jedan kineski državljanin, koji ima mjesto prebivališta u Distriktu Brčko, pronađeno je 27.554 komada krivotvorenih oznaka poznatih svjetskih proizvođača obuće.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje obavijestili su dežurnog sudiju nadležnog suda i po njegovom nalogu privremeno oduzeli predmetnu robu do okončanja postupka.

Prilikom detaljnog pregleda jedne pošiljke u carinskoj ispostavi Sarajevskog aerodroma, u Cargo centru otkrivena je značajna količina neprijavljene razne tehničke robe, punjača, slušalica, kablova, USB uređaja i slično.

Radilo se o pošiljci iz Kine za jednog uvoznika iz Živinica, a pored pokušaja krijumčarenja sumnja se također u povredu prava intelektualnog vlasništva.

Zbog toga su službenici UIO obavijestili ovlaštenog zastupnika žiga, koji će dalje preduzeti mjere pred nadležnim sudom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: