{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kineski državljanin spriječen u pokušaju krijumčarenja robe

11.10.2015. u 13:39
0
7
Kineski državljanin spriječen u pokušaju krijumčarenja robe
0
Kineski državljanin spriječen u pokušaju krijumčarenja robe
Foto: UIO
Carinskim pregledom putnika i roba na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, službenici Uprave za indirektno oporezivanje spriječili su nezakonit pokušaj unosa krivotvroenih robnih marki i i razne tehničke opreme, saopšteno je iz UIO.
Detaljnim pregledom prtljaga kojeg je sa sobom iz Istanbula nosio jedan kineski državljanin, koji ima mjesto prebivališta u Distriktu Brčko, pronađeno je 27.554 komada krivotvorenih oznaka poznatih svjetskih proizvođača obuće.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje obavijestili su dežurnog sudiju nadležnog suda i po njegovom nalogu privremeno oduzeli predmetnu robu do okončanja postupka.

Prilikom detaljnog pregleda jedne pošiljke u carinskoj ispostavi Sarajevskog aerodroma, u Cargo centru otkrivena je značajna količina neprijavljene razne tehničke robe, punjača, slušalica, kablova, USB uređaja i slično.

Radilo se o pošiljci iz Kine za jednog uvoznika iz Živinica, a pored pokušaja krijumčarenja sumnja se također u povredu prava intelektualnog vlasništva.

Zbog toga su službenici UIO obavijestili ovlaštenog zastupnika žiga, koji će dalje preduzeti mjere pred nadležnim sudom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: