|

Kineski ambasador u BiH Fuguo: Kina doživjela ekonomski skok

Kineski ambasador u BiH Fuguo: Kina doživjela ekonomski skok
5
F
FENA
13.1.2013. u 14:34
5
komentara
5

dijeljenja
Kineski ambasador u BiH Fuguo: Kina doživjela ekonomski skok Ambasador NR Kine u BiH Wang Fuguo (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Posljednjih 30 godina, a naročito posljednjih 10 godina, Kina je doživjela ekonomski skok, izjavio je u nedjelju ambasador NR Kine u BiH Wang Fuguo na redovnoj sesiji Kruga 99 u Sarajevu.
Govoreći o temi "Izazovi razvoja Kine" istakao je da u toj zemlji demokratija i vladavina zakona napreduju te da se životni standard Kineza znatno poboljšao kao i međunarodni položaj Kine.

Međutim, dodao je, da se Kina još suočava s mnogim problemima i izazovima kao što je pogoršanje životne sredine, velika razlika u prihodima stanovništva...

"Ubuduće ćemo da vodimo jedan balansiran razvoj Kine, znači ne samo ekonomska izgradnja nego i socijalna, politička i ekološka izgradnja", kazao je ambasador Fuguo novinarima prije početka sesije.

Upitan kako ocjenjuje odnose BiH i Kine, kazao je da su Kina i BiH prijateljske zemlje.

"Od uspostavljanja diplomatskih odnosa prije 17 godina odnosi između dvije zemlje se uspješno razvijaju i saradnja u svim oblastima se intenzivira, uključujući i ekonomsku oblast", kazao je ambasador Fuguo.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...