{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kina ulaže 10 miliona KM u projekte u BiH

N
2.9.2005. u 21:22
0
0
Kina ulaže 10 miliona KM u projekte u BiH
0
Kina ulaže 10 miliona KM u projekte u BiH
U Ministarstvu vanjskih poslova BiH danas su vođeni pregovori s državnom delegacijom Narodne Republike Kine, koje predvodi Wu Mingxin, zamjenik voditelja Sektora za Evropu pri kineskom ministarstvu trgovine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kinesku delegaciju primio je ambasador Nedžad Hadžimusić, pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH, a glavna tema razgovora bila je realizacija kineskih donacija Bosni i Hercegovini.

Donacije će se realizirati u okviru Sporazuma o naučno-tehničkoj saradnji između kineske vlade i Vijeća ministara BiH, kao i kroz nepovratnu pomoć za računarsku opremu i edukaciju bh. državnih službenika u Kini. Prema odredbama Sporazuma, sredstva od ukupno 50 miliona juana (oko 10 miliona KM) uložit će se u izgradnju gimnazije Dobrinja, kao i u druge projekte u BiH.

Tokom razgovora izraženo je obostrano zadovoljstvo nastavkom već tradicionalno dobrih bilateralnih odnosa i širenjem oblika saradnje dviju zemalja.

Hadžimusić je posebno pozdravio proaktivan i nadasve produktivan nastup kineske Ambasade u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je potvrđeno da će Kina, kao stalna članica Vijeća sigurnosti UN-a, i na međunarodnom planu podržavati aspiracije BiH za ulazak u Svjetsku trgovinsku organizaciju i druga međunarodna tijela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: