{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kina donirala oko sedam miliona KM za bh. povratnike

F
27.9.2012. u 15:26
7
4
Kina donirala oko sedam miliona KM za bh. povratnike
7
Kina donirala oko sedam miliona KM za bh. povratnike
Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić i ambasador NR Kine u BiH Wang Fuguo danas su u Sarajevu potpisali Notu o nepovratnoj finansijskoj pomoći (donaciji) u skladu sa Sporazumom o ekonomskoj i tehničkoj saradnji između Vijeća ministara BiH i vlade NR Kine.
Ministar Ljubić je tokom ceremonije potpisivanja kazao da je vrijednost kineske donacije BiH oko sedam miliona KM te da je sačinjena od poljoprivrednih mašina i medicinske opreme.

Zahvaljujući kineskom narodu na izuzetno vrijednoj pomoći, Ljubić je istaknuo da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice, u narednom periodu, zajedno s entitetskim ministarstvima, sačiniti kriterije o isporuci opreme koja je namijenjena povratnicima na svoja ognjišta.

Kriterije za raspodjelu medicinske opreme, kako je kazao, sačinit će državno Ministarstvo civilnih poslova.

Ambasador Fuguo rekao je da je nova donacija samo jedan dio pomoći narodima BiH te da između naroda Kine i BiH postoji "duboko" prijateljstvo", što Kina veoma cijeni.

"Kineska strana je uvijek pružala pomoć narodima BiH, u okviru svojih mogućnosti, i ovo je jedan dio te pomoći, a nadam se da ćemo i ubuduće dobro sarađivati i da će oprema pomoći ljudima kojima je potrebna", kazao je ambasador Fuguo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: