Manifestacija Dan prvačića
0

FOTO / Kike, Mario i klovnovi zabavljali prvačiće na stadionu Koševo

Klix.ba
Na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu održana je 17. septembra 2012. godine svečana manifestacija "Dan prvačića", koju je za 653 učenika prvog razreda iz svih 11 osnovnih škola središnje sarajevske općine upriličila Općina Centar.

Ovu tradicionalnu, desetu po redu manifestaciju svojim prisustvom uveličao je i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević.

Djeca, te njihovi roditelji i učitelji koji su bili smješteni na tribinama, uživali su u jednosatnom programu. Voditelj programa, popularni bosanskohercegovački glumac Mario Drmać je predstavio mališane iz svih 11 osnovnih škola, koji su nosili majice i balone u boji kojom su predstavljali svoje škole.

U ime Općine Centar prvačiće je pozdravila Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.

"Ovih dana ste prvi put zakoračili u školu koja će vam donijeti dosta obaveza, ali nadam se i dosta radosti i zadovoljstva. U školi ćete sklopiti prijateljstva od kojih će mnoga ostati trajna i kojih ćete se sjećati cijeli život. Želim vama i vašim roditeljima mnogo sreće, uspjeha i dobrog zdravlja u povodu početka vašeg školovanja. Općina Centar će kao i do sada pomagati škole u obnovi, opremi i stvarati bolje uslove za vaše školovanje. Vi samo nastavite sa odrastanjem, a mi ćemo biti tu za vas kad zatreba", rekla je Šero.

Nakon toga je uslijedio ples i igra uz muziku. Osim klovnova koji su sve vrijeme zabavljali mališane, poznati muzičar za djecu Mirsad Abdagić Kike je svojom interpretacijom oduševio prvačiće na stadionu Koševo.