O Schmidtovim koracima
73

Kenan Uzunović: Samo dugoročna rješenja, sve drugo je neprihvatljivo i antiustavno

E. M.
Kenan Uzunović
Kenan Uzunović
Potpredsjednik BHI-KF i delegat u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Kenan Uzunović danas je poručio da je spreman podržati samo ona rješenja koja su dugoročna te da je sve drugo neprihvatljivo.

Uzunović je u obraćanju javnosti na svom profilu na Facebooku kazao da daje punu podršku i kooperativnost pri implementaciji svih demokratskih procesa koji se vode u našoj zemlji, ali uzimajući za obavezu da se učini sve što je u njihovoj moći da se isti vode na način da se uvažava svačije pravo uz puno uvažvanje svih demokratskih postulata.

"Isti stav dijelim i vezano za izmjene izbornog zakona, način biranja i mehanizme formiranja vlasti. Poručujem Visokom predstavniku da je u obavezi, da pri eventualnim daljnim izmjenama izbornog zakona obezbijedi poštivanje parlamentarne većine, samim time i političke volje građana. Također, poručujem i da sam spreman podržati ona rješenja koja podrazumijevaju dugoročna rješenja, a ne rješenja sa unaprijed predodređenim rokom trajanja", izjavio je Uzunović.

Dodao je da svaka odluka koja bi bila privremenog karaktera, za njega, osim što je nedemokratska i antiustavna, istovremeno i neprihvatljiva i nepoželjna.

"Mišljenja sam da niti jedna politička opcija, građanska ili etnička ne bi trebala to prihvatiti. Čvrsto stojim na stanovištu - ukoliko dođe do daljnje izmjene izbornog zakona, ona može biti samo i isključivo dugoročnog karaktera, sve drugo je neprihvatljivo, kako za naše političke opcije, tako i za sve građane Bosne i Hercegovine", zaključio je Uzunović.