Reakcije
36

Kebo: Zaključci Predstavničkog doma nisu u skladu s Ustavom

FENA
Mirsad Kebo
Mirsad Kebo
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo oglasio se danas saopćenjem za javnost u vezi sa zaključcima donesenim na 12. vanrednoj sjednici Predstavnickog doma Parlamenta FBiH u kojem se navodi da tačke 1., 2., 3. i 4. zaključaka Predstavničkog doma Parlamenta FBiH nisu u skladu sa Ustavom, zakonom i pozitivnim zakonskim propisima i procedurama.

U vezi s tim, potpredsjednik Kebo poziva Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH da preispita tačke spomenute tačke zaključaka sa 12. vanredne sjednice i uskladi ih sa najvišim pravnim aktima Federacije BiH.

Kako se u saopćenju navodi, Kebo na ovaj način odgovara na veliki broj zahtjeva njemu upućenih da iznese svoje mišljenje o zaključcima 12. vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, a što potpredsjednik FBiH smatra vlastitom obavezom i odgovornošću.

"Moj stav u javnosti je već poznat. Tražim da sve institucije i pojedinci moraju raditi u skladu sa Ustavom, zakonima i predviđenim procedurama. U vezi sa tačkama 1., 2., 3., i 4. zaključaka sa 12. vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, mišljenja sam da nisu u skladu sa naprijed navedenim principima i da kao takvi neće moći biti provedeni", navodi Kebo u saopćenju za javnost.