{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo traži da građani ne učestvuju u ratu u drugoj državi

F
2.9.2013. u 16:12
0
23
Kebo traži da građani ne učestvuju u ratu u drugoj državi
0
Kebo traži da građani ne učestvuju u ratu u drugoj državi
Mirsad Kebo
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo uputio je Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH inicijativu za donošenje Rezolucije, kojom se građani pozivaju da ne učestvuju u vojnim jedinicima na prostoru drugih država, te u ratovima u kojima se krše međunarodni ugovori, sporazumi, i garancije.
Dakle, građani se, prema ovoj Rezolucij, pozivaju da ne učestvuju u nekom zajedničkom planu ili zavjeri na izvršenju zločina ili teškog kršenja međunarodnog humanitarnog prava na teritoriji druge države.

U rezoluciji, koja treba da bude izglasana u Parlamentu FBiH, istaknuto je da postojeći zakoni u našoj državi, a posebno Krivični zakon BiH propisuju primjenu Krivičnog zakona za djela koja se odnose na kršenje međunarodnog prava i počinjenje ratnih zločina i van teritorije BiH, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe.

- Naglašavamo da su vlasti BiH dužne da kazne one koje u skladu sa članom 12. 1.c. Krivičnog zakona BiH počine ovog krivično djelo i van BiH i osobe koje organiziraju grupe ljudi i potiču ih na počinjenje ovih zločina - navodi se u prijedlogu rezolucije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: