{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo razgovarao s predstavnicima decertificiranih policajaca FBiH

F
11.9.2008. u 12:29
0
0
Kebo razgovarao s predstavnicima decertificiranih policajaca FBiH
0
Kebo razgovarao s predstavnicima decertificiranih policajaca FBiH
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo primio je danas Kemala Kobilicu i Adnana Adilovića, predstavnike Udruženja decertificiranih policajaca FBiH.
Razgovarano je o aktivnostima koje su poduzete od završetka štrajka decertificiranih policajaca pred zgradom OHR-a pa do danas, a na osnovu Predsjedničke izjave Vijeća sigurnosti UN-a i zakona koji važe u BiH i FBiH.

Konstatirano je da su na nivou kantona u FBiH izvršene izmjene Zakona o policijskim službenicima. Ovaj zakon je, sukladno Predsjedničkoj izjavi izmijenjen i na nivou FBiH. Osim toga, u FBiH je izmijenjen i Zakon o zaštitarskim agencijama, a počeli su da se objavljuju javni oglasi kojima je omogućeno decertificiranim policajcima apliciranje na radna mjesta policijskih službenika.

Oglasi su do sada objavljeni u Kantonu Sarajevo i u Unsko-Sanskom kantonu.

Sačinjen je i Prijedlog uredbe o penzioniranju 38 policajaca koji su prešli odgovarajuću starosnu dob i čije je zdravstveno stanje takvo da ne bi mogli ispuniti kriterije i provjere propisane u javnim oglasima.

Kebo je izrazio zadovoljstvo što je konačno, nakon višegodišnje uporne borbe, prvi put učinjen stvarni pomak i napredak na planu ostvarivanja ljudskih prava decertificiranih policajaca.

U potpunosti je podržao Prijedlog uredbe o penzionisanju koji sada treba da prođe odgovarajuću proceduru da bi ga usvojila Federalna vlada.

Izrazio je uvjerenje da će na sličan način problem decertificiranih policajaca biti riješen i u Republici Srpskoj, saopćeno je iz Ureda potpredsjednika FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: