{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo: Puna potpora poboljšanju statusa pripadnika policijskih struktura

F
18.4.2007. u 15:28
0
0
Kebo: Puna potpora poboljšanju statusa pripadnika policijskih struktura
0
Kebo: Puna potpora poboljšanju statusa pripadnika policijskih struktura
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo posjetio je danas Federalno ministarstvo unutarnjih poslova (FMUP) kojom prilikom je još jednom potcrtana neophodnost reforme policijskih struktura s ciljem stavljanja u funkciju svih raspoloživih kadrovskih i materijalnih resursa u borbi protiv različitih oblika kriminaliteta.
U sklopu posjete FMUP-u potpredsjednik Kebo je u pratnji federalnog ministra unutarnjih poslova Muhidina Alića i direktora Uprave policije FMUP-a Zlatka Miletića obišao sjedište Specijalne policijske jedinice u Sarajevu.

Kebo je u izjavi za medije datoj nakon posjete federalnim "specijalcima" istaknuo kako će stvaranje depolitiziranih i profesionalnih policijskih snaga doprinijeti stabilnosti i stvaranju sigurnosnog okruženja u BiH u skladu s međunarodnim standardima.

Ukazao je, istovremeno, kako će takve policijske strukture doprinijeti boljem imidžu Bosne i Hercegovine i stvaranju ambijenta za investiranje, a time i prosperitetu BiH, njenih građana i naroda.

Potpredsjednik FBiH podržao je izmjene Zakona o policijskim službenicima i sve mjere koje bi trebalo rezultirati boljim statusom pripadnika policijskih agencija, a posebno pripadnika Specijalne policijske jedinice.

Na značaj adekvatnog valoriziranja angažmana uposlenika u policijskim strukturama ukazali su i ministar Muhidin Alić i komandant Specijalne policijske jedinice Dragan Vikić.

U tom kontekstu, posebno su ukazali na potrebu iznalaženja balansa između kadrovskog jačanja i materijalno-tehničkog opremanja kao pretpostavki za efikasnije djelovanje na planu suzbijanja svih oblika kriminala.

U sklopu posjete Specijalnoj policijskoj jedinici izvšena je svečana smotra, te upriličena taktičko-pokazna vježba kojom su još jednom, na najneposredniji način demonstrirani najviši nivo profesionalnosti i obučenosti federalnih specijalaca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: