{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo primio delegaciju Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH

F
21.5.2008. u 13:04
0
2
Kebo primio delegaciju Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH
0
Kebo primio delegaciju Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo danas je primio delegaciju Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH.
Razgovarano je o pripremama za 47. smotru naučno-tehničkog stvaralaštva mladih BiH od 23. do 25. maja u Sarajevu, a čiji je pokrovitelj potpredsjednik Kebo.

-Potencijal BiH su mladost, nauka i tehnika i mislim da se radi o najvećoj manifestaciji mladih naše zemlje u toj oblasti. To pokazuje činjenica da će se oni i ove godine takmičiti u više od 50 disciplina iz oblasti tehničke kulture, kazao je Kebo.

Smotra će, kako je rečeno, biti održana u Bosansko-turskom koledžu koji je često domaćin raznim manifestacijama mladih, a učestvovat će oko 450 učenika iz više od 120 šklola s područja cijele BiH. Očekuje se da će biti predstavljeno između 1.000 i 1.500 radova.

Muhamed Suljić, predjednik Udruženja za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH, govoreći o dosadašnjim smotrama, podsjetio je kako je prethodna održana prošle godine u Mostaru, te da je do sada kroz sve smotre prošlo oko milion mladih.

I ovom prilikom, generalni sekretar Saveza udruženja tehničke kulture u BiH Selim Berisalić informirao je potpredsjednika FBiH o neadekvatnoj podršci države kada je u pitanju tehnička kultura, naglasivši da Republika Hrvatska za ovaj društveni segment godišnje izdvaja 30 miliona KM, a BiH svega oko 130 hiljada KM.

Berisalić je, također, kazao da bi do kraja godine trebao biti upriličen i kongres tehnike povodom 60. godišnjice osnivanja Narodne tehnike BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: