Šestorica pritvorenih
1

Kebo otišao po uhapšene navijače u Široki Brijeg

Sarajevo-x.com
Slika sa protesta (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Slika sa protesta (Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Mirsad Kebo, potpredsjednik FBiH, zajedno se sa jednim predstavnikom Udruženja navijača FK Sarajevo, u službenim vozilima pod pratnjom policije uputio u Široki Brijeg kako bi iz zatvora izveo šest uhapšenih navijača Sarajeva.

Na putu prema Širokom Brijegu, kolona će skrenuti do Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru, u posjetu povrijeđenim navijačima koji su tamo smješteni. Prema posljednjim informacijama, ranjeni navijači su stabilno.

Nakon što je kolona pod rotacijama krenula put Hercegovine, navijači Sarajeva odlučili su da obustave blokadu glavne gradske saobraćajnice kao znak dobro volje zbog ispunjenja zahtjeva. Ipak, dio okupljenih navijača i građana ne želi se skloniti sa ceste, pa je saobraćaj još uvijek obustavljen.

Prema njima se uputila grupa od oko 150 navijača Željezničara koji nose parolu "R.I.P. Vedrane". Navijači Željezničara su se prehodno okupili na južnoj tribini stadiona Grbavica odakle su krenuli prema centru grada kako bi iskazali podršku okupljenim navijačima Sarajeva i ostalim građanima.

Prema informacijama od predstavnika Udruženja navijača FK Sarajeva, u slučaju da uhapšeni navijači ne budu pušteni, večeras će ponovo biti organizovani protesti i blokada saobraćaja.