{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo održao obećanje dato porodici pokojnog Denisa Mrnjavca

F
FENA
16.6.2008. u 12:04
0
0
Kebo održao obećanje dato porodici pokojnog Denisa Mrnjavca
0
Kebo održao obećanje dato porodici pokojnog Denisa Mrnjavca
Prisustvujući sprovodu pokojnog Denisa Mrnjavca, potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo obećao je Denisovoj majci Ani i porodici Mrnjavac da će se maksimalno angažirati kako bi se u najkraćem roku iznašla sredstva i asfaltirao put Boljkovići - Groblje u općini Kiseljak.
Riječ je o putu koji vodi do mjesta gdje je ukopan pokojni Denis. Kebo je preuzeo ovu obavezu jer je želio da ispuni običnu, jednostavnu ljudsku želju, da porodica i prijatelji mogu bez problema stići na vječno prebivalište Denisa Mrnjavca i odati mu dužnu poštu.

Ova obaveza prema porodici Mrnjavac je danas ispunjena.

Naime, nakon što su 9. juna na radnom sastanku u kabinetu potpredsjednika FBiH dogovorene aktivnosti, uključujući i finansijsku konstrukciju, Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije puta Boljkovići - Groblje su potpisale sve ugovorne strane.

Ukupna finansijska vrijednost Sporazuma je 150.000 KM, a njegovi potpisnici su potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo kao svjedok/medijator, Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, Direkcija za izgradnju cesta Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Grad Sarajevo, te Općina Kiseljak. Implementaciju projekta rekonstrukcije puta izvršiće Općina Kiseljak, saopćeno je danas iz kabineta potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: