{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo: Očekujem da će se Špirić vratiti i nastaviti svoju funkciju

F
1.11.2007. u 15:13
0
0
Kebo: Očekujem da će se Špirić vratiti i nastaviti svoju funkciju
0
Kebo: Očekujem da će se Špirić vratiti i nastaviti svoju funkciju
Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Kebo očekuje da će se Nikola Špirić, respektujući podršku Predsjedništva BiH, ipak vratiti na funkciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
„Razgovarao sam sa Špirićem, s kojim se znam 35 godina, i on mi je objasnio da je podnio ostavku i uputio je Predsjedništvu BiH. Vjerujem da će se Špirić, respektujući podršku Predsjedništva BiH, vratiti i nastaviti svoj posao vršenja ustavne funkcije Vijeća ministara BiH i time otkloniti sve proceduralne, ustavne i pravne probleme, koji bi nastali ostavkom predsjedavajućeg, jer je on i mandatar“, izjavio je Kebo.

Potpredsjednik FBiH je naglasio da je danas u razgovoru sa Špirićem kazao da podnošenje ostavke nije rješenje i da je najbolje da nastavi posao predsjedavajućeg.

„Ja i kao čovjek i kao nosilac funkcije u Federaciji BiH želim da se to ne desi i da Vijeće ministara BiH i Parlamentarna skupština BiH nastave svoju ustavnu funkciju, da dođe do smirivanja nacionalnih i političkih napetosti u BiH te da se pristupi, u smirenoj situaciji, donošenju zakona i aktivnosti koje će doprinijeti unutarnjem dogovaranju i opredjeljenju domaćih političara ka evropskom putu“, kazao je Kebo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: