{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo očekuje da se otkriju napadači na vladiku Hrizostoma

F
17.7.2007. u 15:25
0
0
Kebo očekuje da se otkriju napadači na vladiku Hrizostoma
0
Kebo očekuje da se otkriju napadači na vladiku Hrizostoma
Banja Luka
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo osudio je danas u Banjoj Luci napad na vladiku Hrizostoma u sjedištu Eparhije bihaćko-petrovačke u Bosanskom Petrovcu, navodeći da je preduzeo sve mjere iz svoje nadležnosti da se otkriju počiniocu u što vjeruje da će i biti učinjeno.
Kebo je u izjavi novinarima kazao da je ovaj napad na Hrizostoma došao u veoma nezgodnom trenutku, u situaciji kada pokušavamo smiriti sve stvari koje su se, nažalost, ponovo reaktivirale, a mislili smo da su iza nas.

"Osuđujem kao zločinački svaki napad na sveštena lica", kazao je Kebo navodeći da ovaj napad ne doprinosi smirivanju situacije u našoj zemlji.

Potvrdio je i da je u skladu sa svojim ovlaštenjima zatražio informaciju o ovom slučaju od federalnog direktora policije, te da posjeduje sve operativne podatke o ovom slučaju, osumnjičenim osobama, kretanju na tom terenu, te detaljima koji utječu na tok istrage.

Istaknuo je da ima uvjeravanja da će nadležni organi provesti istragu o ovom slučaju i upoznati javnost o detaljima te da je o svemu tome jučer razgovarao s nadležnim tužiocem.

Potpredsjednik Kebo je kazao da bez obzira na sve, napad na svešteno lice, uvijek ima širu dimenziju, a to je da je to napad na mnoge vrijednosti koje baštini srpski narod.

Najavio je da će, ukoliko bude u mogućnosti, veoma brzo posjetiti Bosanski Petrovac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: