BiH
0

Kebo i Moore razgovarali o političko-ekonomskoj situaciji u FBiH

FENA
Roderick W. Moore
Roderick W. Moore
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo primio je danas prvog zamjenika visokog predstavnika i supervizora za Brčko ambasadora Rodericka W. Moorea.

Razgovarali su o ukupnoj političko-ekonomskoj situaciji u Federaciji BiH te zaključili da treba što prije iznaći efikasna rješenja za nesmetano finansijsko funkcioniranje Federacije, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe.

Ne prejudicirajući bilo šta, kako se navodi u saopćenju, izražena je nada da će se pronaći onakva rješenja koja će osigurati da interesi građana ne budu ugroženi, odnosno da budu osigurane redovne isplate penzija, plaća, te svih naknada iz domena boračko-invalidske i socijalne zaštite.

Dio razgovora je bio posvećen implementaciji izbornih rezultata.

Potpredsjednik FBiH je informirao prvog zamjenika visokog predstavnika da će efikasna vlast u FBiH svakako biti uspostavljena na programskim osnovama, koje prije svega znače opredijeljenost BiH prema Evropskoj uniji, NATO- savezu, kao i ispunjavanju svih obaveza koje proistječu iz presude Evropskog suda u Strasbourgu u slučaju „Sejdić i Finci“.

Razgovaralo se i o problemu snabdijevanja električnom energijom na području Distrikta Brčko i tom prilikom je izraženo obostrano zadovoljstvo tokom i načinima rješavanja tog pitanja.