{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo i Branković posjetili sarajevsku mljekaru "Milkos"

F
25.9.2007. u 17:15
0
0
Kebo i Branković posjetili sarajevsku mljekaru "Milkos"
0
Kebo i Branković posjetili sarajevsku mljekaru "Milkos"
Potpredsjednik i premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Mirsad Kebo i Nedžad Branković, danas su u Binježevu kod Blažuja posjetili sarajevsku mljekaru "Milkos" kako bi dali podršku uposlenicima i menadžmentu, po mnogima, jedne od najsavremenijih mljekara u Evropi.
"Ovo je posjeta uspješnim biznismenima i podrška planovima koji imaju ambicije da se šire u regionu", rekao je potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo.

Premijer Federacije BiH Nedžad Branković, naglasivši kako su prioriteti Federalne vlade povećanje proizvodnje i smanjenje uvoza, kazao je da je današnja posjeta "Milkosu" upriličena kako bi se zajednički našao način da se ovoj fabrici svaki mjesec dodatno osigura milion litara mlijeka koje joj nedostaje za proizvodnju.

"Milkosu više nije problem tržište već otkup mlijeka. Mi pripremamo sljedeću budžetsku godinu i treba da sagledamo kako povećati plan proizvodnje Milkosa", rekao je premijer Branković.

"Milkos" trenutno ima kapacitete koji mogu poizvesti 150.000 litara mlijeka i mliječnih proizvoda dnevno, međutim sada se proizvede oko 70.000 litrara zbog nedostatka otkupnog mlijeka.

Prema riječima direktora kompanije "Teloptic", inače vlasnika "Milkosa" Nedima Čauševića, u povećanje proizvodnje do ljeta 2008. godine "Milkos" će pored do sada uloženih 25 miliona KM uložiti još 12 miliona KM te otvoriti najmanje dvije farme, a zahvaljujući kreditnim sredstvima mikroreditnih organizacija.

Čaušević je naglasio da "Milkos" trenutno ima između 2.500 i 3.000 kooperanata koji su locirani u oba bh entiteta te da se proizvodi "Milkosa" svakodnevno plasiraju širom BiH sa 230 automobila koje posjeduje ova kompanija.

Čaušević je nakon obilaska mljekare delegaciji Federacije BiH pokazao i skladišta kompanije "Teloptic" koja trenutno upošljava oko 700 radnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: