|

Kebo: Evropske zvaničnike zabrinjava situacija u BiH

Kebo: Evropske zvaničnike zabrinjava situacija u BiH
0
F
FENA
7.11.2007. u 18:15
0
komentara
0

dijeljenja
Kebo: Evropske zvaničnike zabrinjava situacija u BiH
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo, zajedno s predsjednikom Evropskog parlamenta Hans-Gertom Pötteringom domaćin je koncerta Omladinskog orkestra jugoistočne Evrope, koji će se večeras održati u Evropskom parlamentu u Briselu.
Kako je Kebo izjavio za Agenciju FENA, on je boravak u Briselu iskoristio za niz susreta s visokim evropskim zvaničnicima. Osim susreta s Hans-Gertom Pötteringom, Kebo se sastao i sa Doris Pack, predsjedavajućom Delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu i drugim zvaničnicima.

Prema Kebinim riječima, njih zabrinjava situacija u BiH i traže odgovore i rješenja za nastalu situaciju, posebno što je današnjim parafiranjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA) između Srbije i EU BiH ostala jedina zemlja u regionu koja nije ni parafirala ni potpisala ovaj ugovor, te da to treba da zabrine bh. javnost.

- Iskoristio sam dan da im dam korisne informacije koje će im pomoći da Evropski parlament na skorašnjem zasijedanju donese odluke koje će pomoći BiH da prevaziđe sadašnje stanje i uputi se ka putu stabilizacije i izvršavanja obaveza koje će ukloniti posljednje prepreke ka njenom pristupanju SAA, i tako cijeli region uputiti ka EU kao jedinom našem političkom cilju koji omogućava stabilizaciju prilika, garantira budućnost zemlje i otvara mnoge procese koji iz sadašnje perspektive izgledaju veoma složeni, izjavio je Kebo.

S obzirom da je danas u Briselu i visoki predstavnik Miroslav Lajčak, upitan kakvi su njegovi utisci o podršci koju Lajčak uživa u Briselu nakon posljednjih mjera, Kebo je odgovorio da je neupitna podrška koju EU daje visokom predstavniku, ali nije želio više govoriti o tome, budući da je večeras planirana i Lajčakova izjava.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.