BiH
0

Kebo: Državni organi ne smiju ustuknuti pred vlasnicima skupih terenaca

FENA
Solidarišući se sa građanima Sarajeva, invalidima i starijim ljudima kojima nepropisno parkirani automobili, odnosno terenci onemogućavaju prolaz, potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo sinoć je, u društvu sa paraplegičarima Firdeusom Hadžifejzović i Ahmom Kadrićem prošetao centrom Sarajeva, saopćeno je danas iz Kebinog ureda.

Činjenica je da je problem saobraćaja u mirovanju u Kantonu Sarajevo izražen već duži niz godina, i da ga kantonalne vlasti zakonski pokušavaju riješiti na dobrobit građana Kantona, i onih koji tu žive, kao i onih koji u Kantonu nemaju mjesto prebivališta.

Potpredsjednik Kebo je razgovarao sa tim ljudima o njihovim problemima, pogotovo vezanim za kretanje po gradu, i kazao da je ova šetnja potpora kantonalnim vlastima da donesu adekvatne propise koji će omogućiti ljudima sa posebnim potrebama da se normalno kreću gradskim ulicama.

Dok je trajala šetnja centrom Sarajeva, uposlenici KJKP RAD su dizali sva nepropisno parkirana vozila koja smetaju građanima.

Ova akcija je tek krenula, u narednom periodu će ih biti još, kazao je Kebo, te dodao da državni organi ne mogu sebi dozvoliti da ustuknu pred vlasnicima skupih terenaca koji svojim nepropisnim parkiranjem zapravo pokazuju odnos prema državi i njezinim građanima.

U pratnji potpredsjednika Kebe sinoć su bili i predsjedavajući Skupštine KS Denis Zvizdić i policijski komesar MUP-a KS Himzo Selimović.