{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KCUS: Održan seminar o terapiji bola

F
15.5.2008. u 15:48
0
0
KCUS: Održan seminar o terapiji bola
0
KCUS: Održan seminar o terapiji bola
Ljekari raznih specijalnosti iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle i Mostara govorili su u četvrtak u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo na seminaru upriličenom o terapiji bola koja podrazumijeva multidisciplinaran pristup stručnjaka raznih specijalnosti pacijentu koji trpi fizički ili duševni bol.
Glavna ciljna grupa u toj terapiji su pacijenti kojima tjelesne funkcije ili mentalno zdravlje ugrožavaju uključenost u društveni život.

Bol je u medicini veliki problem, a terapija bola pokazala se kao veoma efikasna u liječenju osoba koje trpe hroničnu bol. To je patnja kako za osobu koja je podnosi tako i za njegovu obitelj i okolinu koja trpi posljedice. Bol negativno utječe na kvalitet života pacijenta i njegove okoline.

Današnji seminar dio je projekta nazvanog "Sveobuhvatna terapija bola u BiH", koji podrazumijeva otvaranje odjela za terapiju boli u bolnicama u Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Sarajevu.

Slični seminari u narednom periodu bit će održani i u Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru, a za jesen su planirani skupovi ciljani na pojedine bolne sekvence.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: