{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KCUS: Održan seminar o terapiji bola

F
15.5.2008. u 15:48
0
0
KCUS: Održan seminar o terapiji bola
0
KCUS: Održan seminar o terapiji bola
Ljekari raznih specijalnosti iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle i Mostara govorili su u četvrtak u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo na seminaru upriličenom o terapiji bola koja podrazumijeva multidisciplinaran pristup stručnjaka raznih specijalnosti pacijentu koji trpi fizički ili duševni bol.
Glavna ciljna grupa u toj terapiji su pacijenti kojima tjelesne funkcije ili mentalno zdravlje ugrožavaju uključenost u društveni život.

Bol je u medicini veliki problem, a terapija bola pokazala se kao veoma efikasna u liječenju osoba koje trpe hroničnu bol. To je patnja kako za osobu koja je podnosi tako i za njegovu obitelj i okolinu koja trpi posljedice. Bol negativno utječe na kvalitet života pacijenta i njegove okoline.

Današnji seminar dio je projekta nazvanog "Sveobuhvatna terapija bola u BiH", koji podrazumijeva otvaranje odjela za terapiju boli u bolnicama u Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Sarajevu.

Slični seminari u narednom periodu bit će održani i u Tuzli, Banjoj Luci i Mostaru, a za jesen su planirani skupovi ciljani na pojedine bolne sekvence.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: