Apel građanima
1.3k

KCUS: Nema pacijenata zaraženih koronavirusom, ne nasjedajte na spekulacije

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Iako se danima na društvenim mrežama pojavljuju spekulacije da u Kantonu Sarajevo, odnosno na KCUS-u postoje izolovane osobe koje su zaražene koronavirusom, prof. dr. Sebija Izetbegović za Klix.ba je kazala da to nije istina i da se situacija nije promijenila.
Kako saznajemo na Podhrastovima uopće nema osoba koje se nalaze u izolatoriju.

Do trenutka pisanja ovog teksta na KCUS nisu zaprimljeni ni novi testovi na koronavirus iz KS, što znači da je situacija nepromijenjena.

Iz rukovodstva Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu apeluju na sve građane da ne nasjedaju na lažne vijesti i spekulacije te da će u slučaju bilo kakve promjene KCUS blagovremeno informisati građane.

Iz KCUS-a su saopćili kako su njihovi ljekarski i medicinski timovi u stanju pripravnosti.

Također podsjećaju građane na važnost poštivanja uputa kriznih štabova tj. izbjegavanje većih okupljanja, često pranje ruku, provjetravanje prostorija, izbjegavanje rukovanja, grljenja, ljubljenja...

Osobama koje su boravile u zemljama koje su najpogođenije koronavirusom ili u bile u kontaktu sa zaraženim osobama se apeluje da se jave zdravstvenim radnicima odnosno epidemilozima te da prate upute stručnjaka.