Svečana priredba
0

KC Kralj Fahd: Ljetna škola okupila 135 dječaka i djevojčica

FENA
Svečanom priredbom u Kulturnom centru “Kralj Fahd“ Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini danas je uspješno završena desetodnevna ljetna škola koju je pohađalo 135 dječaka i djevojčica.

Škola pod nazivom "Krug" organizirana je za djecu uzrasta od sedam do 13 godina, a troškove je snosio Kulturni centar "Kralj Fahd". Ovo je 10. jubilarna ljetna škola koju je u Sarajevu organizirao saudijski Kulturni centar.

Aktivnosti ljetne škole realizirane su u dvije kategorije. U prostorijama Kulturnog centra“Kralj Fahd“ su bile različite radionice, od informatičkih preko kulinarskih i životnih, dok su vanjske aktivnosti realizirane kroz posjete muzejima, bibliotekama, sportsko-rekreativnim centarima, vatrogasnoj brigadi Stup, kompaniji za proizvodnju hrane i Općini Novi Grad Sarajevo uz kino projekciju animiranog filma za djecu.

Ljetna škola je, kako ističe organizator, kao odlična prilika da djeca provedu ugodno vrijeme sa svojim vršnjacima, pokažu svoju kreativnost i smisao za timski rad, protekla u potpunosti kako je planirano uprkos veoma visokim temperaturama u prvoj sedmici. Polaznici ljetne škole pripremili su priredbu na kojoj su pokazali aktivnosti i znanje koje su stekli.

Muhamed Alu Šejh, direktor Kulturnog centra “Kralj Fahd“ je kazao da je ljetna škola polaznicima pružila teme koje nisu obuhvaćene nastavnim sadržajima koji se izučavaju u školama u Bosni i Hercegovini.

"Ovo dragocjeno iskustvo treba dati djeci dodatni poticaj da budu još aktivnija i vrednija, jer će im zdravo i aktivno proveden ljetni raspust pomoći da spremno dočekaju septembar i polazak u novu školsku godinu - rekao je Alu Šejh na svečanosti povodom završetka ljetne škole u Kulturnom centru "Kralj Fahd" u Sarajevu", saopćeno je iz tog centra.