Prigodno priznanje
0

Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo uručena zahvalnica Sudske policije Federacije BiH

Klix.ba
Na prigodan način obilježio se Dan Sudske policije Federacije BiH.

Kako je saopćeno, u povodu 10. Oktobra - Dana Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, a kako je najavljeno na svečanom kolegiju da će se Zahvalnice Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine uručiti naknadno, dana 14.10.2020. godine u prostorijama Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu je upriličen je sastanak i uručenje zahvalnice Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo, sa kojim je Sudska policija Federacije Bosne i Hercegovine u proteklom periodu ostvarila uspješnu saradnju.

Zahvalnica za Kazneno-popravni zavod Sarajevo je uručena Faruku Zubčeviću, direktoru zavoda, a istu je uručio Dženad Grošo, glavni zapovjednik Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine zajedno sa svojim saradnicima i rukovodiocima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo, Mirzom Biberom i Nerminom Kišićem.

Tokom sastanka se razgovaralo o izazovima koji slijede kako za Sudsku policiju Federacije Bosne i Hercegovine, tako i za Kazneno-popravni zavod Sarajevo, koji će nastati nakon što se realizuje projekt izgradnje nove zgrade Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo na Igmanu i projekt proširenja smještajnih kapaciteta pravosudnih institucija u Kantonu Sarajevo.

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo se zahvalio na uručenoj zahvalnici, naglašavajući da je dosadašnja saradnja koju ostvaruju ove dvije institucije na veoma visokom nivou, te da će takva na obostrano zadovoljstvo biti i nastavljena.