Novi/stari ministar
1

Katica se vratio na čelo policije u Sarajevu, Jusko mu danas predao dužnost

M. G.
Foto: MUP KS
Foto: MUP KS
Novi ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica danas je zvanično preuzeo ovu dužnost od dosadašnjeg ministra Ismira Juske.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je zvanično izvršena primopredaja dužnosti između novoimenovanog ministra Admira Katice iz Naroda i pravde i dosadašnjeg ministra Ismira Juske iz Saveza za bolju budućnost, koji je na ovu fumkciju stupio u martu prošle godine zamijenivši upravo Katicu.

Ovom prilikom ministri su razmijenili informacije o aktivnostima i rezultatima koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova KS postiglo u prethodnom periodu, trenutnim aktivnostima, kao i planovima za naredni period.

Nakon primopredaje dužnosti Jusko je poželio ministru Katici uspjeh u daljnjem radu i dobre rezultate u budućim projektima ministarstva. Ministar Katica je najavio nastavak realizacije započetih aktivnosti, kao i intenzivniji rad ministarstva u svim segmentima.

" Preuzeo sam dužnost ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo od ministra Juske, razmjenili smo mnoštvo informacija o onome što je potrebno raditi, o sigurnosnoj situaciji, stanju u MUP KS i jos mnogo toga. Naravno, imali smo razgovore i o drugim temama pa i onim privatnim", naveo je Katica

On se zahvalio ministru Juski na čestitosti i trajnoj posvećenosti svemu onome sto je vezano za policijski posao.

"Naši sastanci, u bilo kojoj prilici, uvijek su bili prvo prijateljski pa onda, ovisno od povoda i profesionalni i radni. Kako god, pozitivna atmosfera, dobronamjerne sugestije i dobar duh su konstanta naših odnosa. Idemo dalje na putu dobra i popravljanja stanja u našoj zajednici i domovini", istakao je Katica.

Podsjećamo, nova Vlada KS na čelu s premijerom Edinom Fortom jučer je zvanično stupila na vlast. Najviše ministara u novoj vladi ima NiP - sedam, SDP tri, NS jednog, dok je jedna ministrica imenovana na prijedlog samostalnih zastupnika.