Politička pozadina ili ne
39

Katica o ostavci komesara sarajevske policije Selimovića: Meni nije govorio o pritisku

T. K.
Screenshot: TV SA
Screenshot: TV SA
Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica poručio je kako ne zna ima li političke pozadine ostavka komesara sarajevske policije Nusreta Selimovića.

Katica ističe da je nakon jučerašnjeg saopćenja mogao samo to pretpostaviti.

"Žao mi je, imali smo konkretnu saradnju. Ja sam kao ministar unutrašnjih poslova nastojao bit vjetar u leđa u svemu što se do sada radilo. Ono što je dobro je da je tu data mogućnost da policijski komesar ostane da radi do stjecanja zakonskih uslova za imenovanje novog komesara", kazao je Katica za TV Sarajevo.

Katica je naglasio da je zadovoljan dosadašnjim Selimovićem radom i da nema zamjerki. Na pitanje o čemu se radi pa je Selimović dao ostavku zbog pritiska, Katica odgovara da ne zna šta je pozadina te odluke.

"Meni Selimović ništa nije govorio o tom pritisku. Smatram da bi trebao obavijestiti sve nadležne instance i pojasniti o čemu se tu tačno radi, a ja ga lično ohrabrujem u tome", kazao je Katica.

Ističe da je ostavka podnešna u skladu sa zakonom unutrašnjih poslova.

"Mi smo jučer imali izbor novih glavnih inspektora i ta aktivnost će biti u narednih 15, 20-tak dana pokrenuta, gdje ćemo mi moći imenovati novog v.d. komesara sarajevske policije", poručio je.

Podsjećamo, komesar sarajevske policije Nusret Selimović jutros je podnio ostavku, ali će na toj poziciji ostati dok Vlada Kantona Sarajevo ne imenuje njegovog zamjenika.

Selimović se, kako Klix.ba saznaje već dugo vremena nalazio pod velikim pritiskom. Zamjeralo mu se na određenim tehničko-proceduralnim pitanjima te je zbog toga dobijao negativne ocjene Nezavisnog odbora.