Ministar policije
98

Katica o izboru komesara: Vjerujem da će se poboljšati osjećaj sigurnosti građana Sarajeva

Er. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica rekao je kako smatra da će se nakon izbora Nusreta Selimovića za policijskog komesara poboljšati osjećaj sigurnosti građana.

Katica je rekao da je Vlada Kantona Sarajevo na osnovu obrazloženog prijedloga Nezavisnog odbora Skupštine KS za policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova BiH imenovala Nusreta Selimovića.

"Razlozi kojima se Vlada KS rukovodila prilikom odlučivanja o imenovanju Selimovića vezana su za navode i obrazloženja Nezavisnog odbora, a koji se odnose na procjenu biografije Selimovića, procjenu rezultata intervjua te posebno plana i programa rada policijskog komesara za naredni period", rekao je Katica.

Istakao je da je Nusret Selimović ocijenjen kao najbolji kandidat od Nezavisnog odbora Skupštine KS te da je on u svom planu i programu naveo glavne mjere koje će biti poduzete u mandatnom periodu počevši od reorganizacije Uprave policije MUP-a KS, poboljšanja i pravednijeg činovanja te posebno borbe protiv korupcije i saradnje s drugim sigurnosnim agencijama te pravosudnim organima.

"Vjerujem da su sve to razlozi zbog kojih vjerujem da će Selimović obavljajući funkciju policijskog komesara osigurati bolje funkcionisanje Uprave policije MUP-a KS i što je najvažnije da će se na taj način poboljšati osjećaj sigurnosti građana KS", zaključio je Katica.