{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Katastrofalno osiguranje Queer festivala

F
26.9.2008. u 15:59
0
22
Katastrofalno osiguranje Queer festivala
0
Katastrofalno osiguranje Queer festivala
Politički savjet ACIPS-a oštro osuđuje propuste Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a zbog katastrofalno obavljenog posla pri zaštiti sigurnosti učesnika i posjetitelja Sarajevo Queer festivala.
Posljedica ovih propusta je prekidanje festivala zbog grupe nasilnika, što u ACIPS-u smatraju skandaloznim i neprihvatljivim.

"Sramno je što su između ostalog zloupotrijebljene i izopačene religijske vrijednosti, koje su iskorištene za svoju suprotnost i dovele do brutalnog premlaćivanja posjetitelja festivala", navodi ACIPS u saopćenju za javnost.

Ova organizacija zahtijeva od nadležnih organa istragu i procesuiranje napadača.

Naglašava također da je insistiranje na osnovnim ljudskim pravima, kakva su prava na slobodu izražavanja, različitost i identitet, temeljne vrijednosti koje se uvijek moraju ponavljati i biti prioritet.

"Naš put ka demokratiji počet će onda kad nestanu strahovi od različitosti i mržnja i kada se pluralizam u društvu počne prihvatati mirno", stav je ACIPS-a, koji od ministra za ljudska prava Safeta Halilovića očekuju konkretnije akcije od same izjave da se „ljudska prava moraju poštovati bez ikakvih iznimki“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: