{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Katastrofalno osiguranje Queer festivala

F
26.9.2008. u 15:59
0
22
Katastrofalno osiguranje Queer festivala
0
Katastrofalno osiguranje Queer festivala
Politički savjet ACIPS-a oštro osuđuje propuste Ministarstva unutrašnjih poslova KS-a zbog katastrofalno obavljenog posla pri zaštiti sigurnosti učesnika i posjetitelja Sarajevo Queer festivala.
Posljedica ovih propusta je prekidanje festivala zbog grupe nasilnika, što u ACIPS-u smatraju skandaloznim i neprihvatljivim.

"Sramno je što su između ostalog zloupotrijebljene i izopačene religijske vrijednosti, koje su iskorištene za svoju suprotnost i dovele do brutalnog premlaćivanja posjetitelja festivala", navodi ACIPS u saopćenju za javnost.

Ova organizacija zahtijeva od nadležnih organa istragu i procesuiranje napadača.

Naglašava također da je insistiranje na osnovnim ljudskim pravima, kakva su prava na slobodu izražavanja, različitost i identitet, temeljne vrijednosti koje se uvijek moraju ponavljati i biti prioritet.

"Naš put ka demokratiji počet će onda kad nestanu strahovi od različitosti i mržnja i kada se pluralizam u društvu počne prihvatati mirno", stav je ACIPS-a, koji od ministra za ljudska prava Safeta Halilovića očekuju konkretnije akcije od same izjave da se „ljudska prava moraju poštovati bez ikakvih iznimki“.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: