{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Katastrofalna odluka SDA

F
FENA
26.12.2008. u 15:17
0
10
Katastrofalna odluka SDA
0
Katastrofalna odluka SDA
Povodom posljednjih odluka Glavnog odbora Stranke demokratske akcije, Naša stranka je u današnjem saopćenju za javnost izrazila žestoki protest, naglasivši da je blokada Stranke demokratske akcije da strane investicije dođu u energetski sektor katastrofalna odluka, a podrška sporazumu iz Pruda nastavak etničke podjele države Bosne i Hercegovine.
"Politikantskim blokiranjem energetskih projekata koji su dobili jednoglasnu podršku kompletne Vlade Federacije BiH, Sulejman Tihić i Stranka demokratske akcije su na sebe preuzeli krivicu za ogromne štete koje će izostanak stranih investicija od sedam milijardi maraka proizvesti.

Istovremeno, Naša stranka je šokirana podrškom koju je Stranka demokratske akcije pružila Sporazumu iz Pruda kojim se stvaraju uvjeti za legalizaciju pljačke imovine koja pripada isključivo državi Bosni i Hercegovini i stvara treći nacionalni entitet kao preduvjet za konačnu etničku podjelu zemlje", navedeno je u današnjem saopćenju za javnost.

Naša stranka podržava ocjenu dr. Fikreta Čauševića da je energetski sektor šansa bosanskohercegovačke ekonomije te da projekt strateškog investiranja treba realizirati da bi posljedice globalne ekonomske recesije u BiH bile što manje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: