|

Katalonija želi pomoći Sarajevu u rekonstrukciji bob staze na Trebeviću

Katalonija želi pomoći Sarajevu u rekonstrukciji bob staze na Trebeviću
123
Klix.ba
17.5.2019. u 12:10
27
komentara
123

dijeljenja
Katalonija želi pomoći Sarajevu u rekonstrukciji bob staze na Trebeviću Foto: Press Vlada KS
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto ugostio je danas regionalnog ministra Vlade Katalonije za vanjske poslove, institucionalne odnose i transparentnost Alfreda Boscha s kojim je razgovarao o budućim zajedničkim projektima. Sastanku su prisustvovali ministri finansija i privrede Amel Kovačević i Haris Bašić.
Ovom prilikom, Bosch je istakao kako se Sarajevo u posljednjih nekoliko godina intenzivno razvija, posebno u oblasti turizma te ponudio da zajedno s Vladom Kantona započnu pregovore o rekonstrukciji bob staze na Trebeviću kojoj je neophodno vratiti stari sjaj. To će biti, kako je potcrtao, novi brend Sarajeva.

Foto: Press Vlada KS Foto: Press Vlada KS


Najavljeno je da će se BCN kandidrati za Zimske olimpijske i Paraolimpijske igre 2030. godine te su tim povodom predložili i da se Sarajevo priključi toj kandidaturi.

"Malo je evropskih gradova u kojima su planine blizu grada, a tu posebno mislim na Trebević koji ima prekrasan pogled na Sarajevo, za koji nas vežu posebne emocije", poručio je Bosch.

Foto: Press Vlada KS Foto: Press Vlada KS


Premijer Forto je istakao kako je ovo odličan prijedlog te da je kantonalna Vlada svakako planirala da krene s obnovom bob staze jer je nakon Zimskim olimpijskih igara koje su održane u Sarajevu ovo postao i jedan od simbola našeg grada.

Razgovarano je o intenziviranju kulturne saradnje jer se i u Barceloni, kao i Sarajevu, stalno igraju nove teatarske predstave zbog čega su se svi složili da je potrebno to i unaprijediti.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...