|

Katalonci se ograđuju od Dodika: Mi i RS nemamo ništa zajedničko

Katalonci se ograđuju od Dodika: Mi i RS nemamo ništa zajedničko
563
Klix.ba
30.1.2014. u 08:30
159
komentara
563

dijeljenja
Katalonci se ograđuju od Dodika: Mi i RS nemamo ništa zajedničko
Katalonska narodna skupština, odnosno građanski pokret koji promovira nezavisnost Katalonije, ogradila se od stava predsjednika RS-a Milorada Dodika koji manji bh. entitet poredi sa Katalonijom.
"Pročitali smo razmišljanja Milorada Dodika iz dnevnih novina Avaz 8. novembra, u kojim govori kako su Škotska i Katalonija primjeri kako raditi na procesu nezavisnosti, koje, prema Dodiku, Republika Srpska treba da prati. Katalonska narodna skupština, kao glavni građanski pokret koji promovira nezavisnost Katalonije, i nezavisna od bilo koje političke partije, koja objedinjava osobe različitih mišljenja, želi da se ogradi od spomenutog stava. Katalonija želi da gradi nezavisnu državu za sve njene građane, gdje će živjeti svi ljudi bez obzira na njihovo porijeklo i nacionalnost, u stalnom dijalogu različitih političkih opcija. Naš projekt je baziran na toleranciji i poštivanju prava manjina i evropskoj integraciji", naveli su iz Skupštine.

Dodaju kako zbog navedenih razloga smatraju da Katalonija nije primjer, niti će ikada biti, za političke projekte Dodika i njegove partije, koji rade dijametralno suprotno idejama i vrijednostima naše zemlje.
Prijavi grešku


Komentari (159)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...