BiH
1k

Kasumović preuzeo funkciju gradonačelnika Zenice: Na posao privatnim umjesto službenim autom

Piše: E. M.
Fuad Kasumović (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je preuzeo gradonačelničku funkciju. Na posao je došao u privatnom automobilu s ljudima iz izbornog štaba koji su mu pomogli u predizbornoj kampanji, a u izjavi za medije najavio je promjene i veću odgovornost prema građanima.

Kasumović je vidno raspoložen došao pred gradsku upravu u 7:15 sati, nakon čega se uputio u kancelariju u kojoj je proteklih 12 godina gradonačelničku funkciju obavljao Husejin Smajlović.

"Prvi potezi koje ću uraditi su sazvati kolegij grada i porazgovarati sa šefovima službi. Svi uposlenici u gradskoj upravi će imati predavanje o tome šta ih očekuje i krenut ćemo s radom", izjavio je Kasumović te dodao da će svi imati svoje zadatke koje će raditi za boljitak Zenice.

Na pitanje da li će odgovornost biti veća njegovim ulaskom u kabinet gradonačelnika Zenice, Kasumović je kazao da ona mora biti veća i to isključivo prema građanima.

"Svi službenici su tu radi građana, a ne radi sebe. Svaki građanin će preko besplatnog telefona moći prijaviti službenika, provest ćemo interne kontrole, a ja imam desetine hiljada ljudi na birou koji će ih moći zamijeniti. Onaj ko ne može ispunjavati obaveze, može se prijaviti na biro", dodao je Kasumović.

Na kraju obraćanja medijima ispred gradske uprave, na pitanje o emocijama s obzirom na to da dolazi na mjesto svog prijatelja Husejina Smajlovića, Kasumović je kazao da još uvijek ništa ne osjeća, ali da će emocije proraditi kada uđe u kancelariju. Rekao je da je rođen 20. marta, na datum kada se obilježava Dan Zenice.

U kancelariji je održao sastanak sa donedavnim v. d. gradonačelnika Zenice Selverom Kelešturom koji ga je upoznao o promjenama koje su napravljene u kabinetu gradonačelnika.