Slučaj Zenicatrans
38

Kasumović nakon potvrđivanja optužnice: Svaka slučajnost je očigledno namjerna

E. M.
Fuad Kasumović na otvorenju Toplane Zenica (Foto: E. M./Klix.ba)
Fuad Kasumović na otvorenju Toplane Zenica (Foto: E. M./Klix.ba)
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović nakon potvrđivanja optužnice od sudije za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici u slučaju Zenicatrans je kazao da je svaka slučajnost, očigledno, namjerna.
Kasumović je prilikom današnjeg otvorenja Toplane u Zenici kazao da su 1. decembra izrežirali njegovo hapšenje te da je to bilo na dan kada je bila zakazana svečanost povodom završetka radova projekta "Toplana Zenica", te da je danas na dan svečanog otvorenja historijskog projekta potvrđena njegova optužnica, kako je naveo, "namontiranom predmetu Zenicatrans".

"Danas, na dan svečanog otvorenja ovog historijskog projekta koji prethodna vlast nije znala realizirati, odnosno riješiti dugogodišnji problem grijanja, potvrđena je optužnica u montiranom predmetu 'Zenicatrans'. Svaka slučajnost je, očigledno, namjerna… Ponovo se na ovaj način skreće pažnja da sam uspio riješiti višedecenijski problem mojih građana, bez marke zaduženja, a što sam i obećao po preuzimanja grada", kazao je Kasumović te dodao da će uprkos svim opstrukcijama nsataviti raditi za dobrobit građana.

Kantonalni sud danas je potvrdio optužnicu protiv Fuada Kasumovića i deset drugih osoba koje se terete za krivično djelo udruživanje radi krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom položaja.