{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kasarna Žunovnica prešla u vlasništvo Općine Hadžići

5.12.2013. u 13:36
0
4
Kasarna Žunovnica prešla u vlasništvo Općine Hadžići
0
Shodno Odluci Vlade FBiH o davanju na privremeno korištenje kasarne Žunovnica Općini Hadžići, jučer je izvršena njena primopredaja putem komisija te je ovaj objekat postao vlasništvo Općine na period od pet godina.
Komisije Vlade FBiH i Općine Hadžići u prisustvu predstavnika MO BiH i OS BiH, koji su dužili i fizički obezbjeđivali lokaciju, obišle su kasarnu, evidentirale stanje objekata i infrastrukture te sačinili zapisnik o predaji kasarne Žunovnica u Hadžićima.

Zapisnikom je konstatovano da je Općina postala privremeni vlasnik lokacije ukupne površine 1.725.888 m2 sa izgrađenim objektima i infrastrukturom od 15 zidanih i četiri montažna objekata. Od 19 pomenutih objekata samo njih osam je u funkcionalnom stanju.

Kasarna Žunovnica je infrastrukturno uređena, ali je zapuštena. Bivši skladišni dio kasarne koji OS BiH nisu koristile vidno je označen kao sumnjiva minirana i kontamnirana površina rasutim UBS-om nakon NATO udara te ovaj dio kasarne nije bio predmet primopredaje jer ga nisu bile zaposjele OS BiH. Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH i Općina Hadžići će nakon ove zapisničke primopredaje potpisati ugovor o korištenju lokacije. Općina Hadžići je preuzela obavezu fizičkog obezbjeđenja kasarne Žunovnica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: