{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kasarna Žunovnica prešla u vlasništvo Općine Hadžići

5.12.2013. u 13:36
0
4
Kasarna Žunovnica prešla u vlasništvo Općine Hadžići
0
Shodno Odluci Vlade FBiH o davanju na privremeno korištenje kasarne Žunovnica Općini Hadžići, jučer je izvršena njena primopredaja putem komisija te je ovaj objekat postao vlasništvo Općine na period od pet godina.
Komisije Vlade FBiH i Općine Hadžići u prisustvu predstavnika MO BiH i OS BiH, koji su dužili i fizički obezbjeđivali lokaciju, obišle su kasarnu, evidentirale stanje objekata i infrastrukture te sačinili zapisnik o predaji kasarne Žunovnica u Hadžićima.

Zapisnikom je konstatovano da je Općina postala privremeni vlasnik lokacije ukupne površine 1.725.888 m2 sa izgrađenim objektima i infrastrukturom od 15 zidanih i četiri montažna objekata. Od 19 pomenutih objekata samo njih osam je u funkcionalnom stanju.

Kasarna Žunovnica je infrastrukturno uređena, ali je zapuštena. Bivši skladišni dio kasarne koji OS BiH nisu koristile vidno je označen kao sumnjiva minirana i kontamnirana površina rasutim UBS-om nakon NATO udara te ovaj dio kasarne nije bio predmet primopredaje jer ga nisu bile zaposjele OS BiH. Služba za zajedničke poslove organa i tijela FBiH i Općina Hadžići će nakon ove zapisničke primopredaje potpisati ugovor o korištenju lokacije. Općina Hadžići je preuzela obavezu fizičkog obezbjeđenja kasarne Žunovnica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: