{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karte GRAS-a od sutra ne važe u autobusima Centrotransa

S
4.8.2013. u 17:44
53
55
Karte GRAS-a od sutra ne važe u autobusima Centrotransa
53
Karte GRAS-a od sutra ne važe u autobusima Centrotransa
Foto: Arhiv/Klix.ba
Uprava preduzeća Centrotrans Eurolines donijela je odluku da od sutra u svojim autobusima privremeno obustavi prijem putnika sa mjesečnim kartama GRAS-a.
Iz Centrotrans Eurolinesa pozivaju nadležne u Kantonu Sarajevo i menadžment GRAS-a da u što kraćem roku, a najkasnije do početka nove školske godine, zajednički definišu način primjene jedinstvenog tarifnog sistema na području tog kantona, u interesu putnika, koje mole za razumijevanje.

U saopštenju ove kompanije navodi se da se GRAS ne pridržava uputstva kantonalnog resornog ministarstva od aprila ove godine o primjeni jedinstvenom tarifnom sistemu tako što onemogućava putnicima sa mjesečnim kartama kupljenim kod Centrotransa da koriste prevozne usluge u GRAS-ovim vozilima.

"Imajući u vidu da kompletan prihod od prodaje mjesečnih karata naplaćuje i za sebe zadržava GRAS, a najveći dio putnika prevozi Centrotrans Eurolines, došli smo u poziciju da ostvarenim prihodom od prodaje pojedinačnih karata ne možemo pokriti troškove održavanja predmetnih linija, odnosno da bez prihoda od mjesečnih karata stvaramo gubitke u poslovanju", navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: