{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karikaturista na protestima: Evropska unija je maćeha Bosni i Hercegovini

2.3.2014. u 18:52
45
22
Karikaturista na protestima: Evropska unija je maćeha Bosni i Hercegovini
45
Nezadovoljni građani Zenice i danas su prošetali glavnim ulicama kako bi izrazili nezadovoljstvo situacijom u svome gradu. Na mirnim protestima Zeničana, koji već više od 20 dana protestuju na ulicama Zenice, učestvuje i 63-godišnji Husein Ibraković, koji svoje nezadovoljstvo izražava karikaturama.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Husein Ibraković (Foto: Klix.ba)
Husein Ibraković (Foto: Klix.ba)


Ibraković je nezadovoljan situacijom, ali je uvjeren da će doći "bolje sutra" za građane Bosne i Hercegovine.

"Učesnik sam mirnih protesta skoro svaki dan. Vjerujem da stvari moraju biti bolje i bit će, krajnje je vrijeme. Došli smo do pameti i zatupljivanje od strane političara, a pogotovo nacionalnih stranaka više nema efekta. Svi narodi moraju biti kompaktni kako bi došli do svojih prava i boljeg života", kazao je za Klix.ba Ibraković, te dodao:

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


"Ja sam protiv razbijanja i uništavanja imovine, a sa ovim mirnim protestima dali smo do znanja političarima da se sa nama ne mogu igrati. Njihove stolice se ljuljaju, ali jedino nam nedostaje intelektualaca, pravnika, da se povežu sa nama i da pronađemo najbolja rješenja za promjene na kantonalnom i državnom nivou".

Ibraković je za trenutnu situaciju u BiH ocrtao nekoliko karikatura sa temama "bijelog hljeba", stanja mladih u BiH, a danas je Evropsku uniju prozvao "maćehom Bosne i Hercegovine".

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


"Jučer je bio Dan nezavisnosti i mogu reći da sam prije 22 godine sa velikim zadovoljstvom izašao da podržim neovisnu Bosnu i Hercegovinu. Sada kako vrijeme prolazi vidio sam da Evropska unija ne radi ništa da doprinese toj nezavisnosti. Zajedno sa političarima doprinijela je da imamo današnju situaciju i zbog toga je EU tema današnje karikature", objasnio je Ibraković.

Za kraj razgovora je dodao da političari i stanje u državi nikad neće uništiti njegovu kreativnost.

"Ideje dolaze jer sam kreativac, inače sam aranžer u penziji, a žalosno je da imam 177 KM penzije. Moje ideje i kreacije nikad neće moći ubiti i dok budem živio borit ću se za pravdu. Želim poručiti mladima, iako ispada otrcana faza, da ne treba da se školuju za biro već da je vrijeme da naprave prave poteze i iskoriste svoje znanje", zaključio je Ibraković u razgovoru za naš portal.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: