Potpisala sporazum
35

Karić s Kafedžićem i Larsonom: Rekla sam ne korupciji u Gradskoj upravi Sarajeva

A. B.
Potpisivanje sporazuma za prevenciju i borbu protiv korupcije, Foto: Facebook
Potpisivanje sporazuma za prevenciju i borbu protiv korupcije, Foto: Facebook
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, potpisala je Sporazum o saradnji na aktivnostima na prevenciji i borbi protiv korupcije koji je Grad Sarajevo ranije odbijao potpisati.

Karić se tim povodom sastala sa Erduanom Kafedžićem, šefom Ureda za borbu protiv korupcije KS te Ericom Larsonom, savjetnikom za borbu protiv korupcije u Kanton, a svoje utiske je podijelila na Facebooku.

"Rekla sam NE korupciji u Gradskoj upravi! Zahvaljujem Erduanu Kafedžiću i Eriku Larsonu ispred ureda za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom KS na saradnji, učiniti ću sve što mogu da osiguram punu transparentnost u radu Gradske uprave u skladu sa evropskim standardima", navela je Karić.

Dalje je Karić pojasnila šta znači potpisivanje sporazuma za Grad Sarajevo.

"Grad Sarajevo će pristupiti Odluci o Registru zaposlenih u javnom sektoru na području KS, Odluci o Registru imenovanih osoba u KSo te Odluci o Registru podataka o javnim nabavkama koje provode institucije čiji je osnivač KS", dodala je.

Naglasila je o to da će se ovime uspostaviti Registar zaposlenih u organu uprave Gradu Sarajevu.

"Uspostavit će se Registar imenovanih u organu uprave Gradu Sarajevu i Registar podataka o javnim nabavkama koje provodi organ uprave Grad Sarajevo, a u cilju povećavanja transparentnosti rada organa uprave Grada Sarajeva. Sporazum će stupiti na snagu kada ga potvrdi Gradsko vijeće", poručila je Karić.