{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kardinal Puljić poželio obilje Božijeg blagoslova

F
23.12.2009. u 13:51
0
3
Kardinal Puljić poželio obilje Božijeg blagoslova
0
Kardinal Puljić poželio obilje Božijeg blagoslova
Vinko Puljić (Foto: Arhiv)
Povodom božićnih blagdana kardinal vrhbosanski Vinko Puljić uputio je božićnu poruku.
"Prepoznavši u rođenju Isusa Krista očitovanu i darovanu ljubav Očevu, želimo prepoznati sebe u tom dostojanstvu kao voljenu Božju djecu. Zato je ohrabrujuća poruka anđela "ne bojte se!"

U toj riječi otkrivamo snagu da se ne slomimo kroz sva obespravljenja ljudska, sva poniženja moćnika, svi strahovi nametani kroz medije, politiku, nepravedne zakone, sva nijekanja jednakih prava i identiteta, naše kulture i naše povijesne baštine.

Upućujući ovogodišnju božićnu poruku želim je ponoviti kroz anđelove riječi "Ne bojte se!". Nađite taj Kristoiv mir u svojim srcima i savjestima, vratite ga kroz međusobno pomirenje u naše obitelji, zajednice i međuljudske odnose.

Dok budemo izricali božićne želje i čestitke, neka nas to zbliži s Bogom i jedne s drugima. Neka naša solidarnost i zajedništvo bude svjedočanstvo i navještaj blage vijesti u sredinama gdje živimo. Neka to bude poruka svima da postojimo i ostajemo puni pouzdanja u Boga u svome identitetu i na svojim korijenima, rekao je između ostalog Puljić.

Čestitajući Božić Puljić je poželio sretan Božić prvo djeci - da im Mali Isus vrati djetinju radost u ovoj stvarnosti, obiteljima - da budu drago gnijezdo prihvaćanja života, škola vjere i toplo ognjište kršćanske ljubavi, onima koji trpe posljedice rata, bolesti, ljudske mržnje i obespravljenosti - da ih hrabri ta istina vjere da ih Bog ljubi i da ih on nije zaboravio i napustio, onima koji su slomnjena srca i izgubljene nade - da je otkriju kao lijek srcu i duši u rođenju Isusa Krista.

Čestitajući svim katolicima Božić kardinal Puljić poželio im je izobilje blagoslova u mladom ljetu 2010. i obilje Božjeg blagoslova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: