BiH
11

Kardinal Puljić posjetio Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH

FENA
Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH (DKPTBiH) Mirsad Vilić i njegovi zamjenici Uroš Pena i Mile Jurić imali su čast ugostiti danas u prostorijama Direkcije nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića.

Kardinal Puljić je ovom prilikom odao priznanje i izrazio duboku zahvalnost službenicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i ostalih policijskih i bezbjednosnih agencija, koji su dali nemjerljiv doprinos da posjeta pape Franje u Sarajevu protekne na izuzetno bezbijednom nivou i na dostojanstven način.

Dodao je da je ovim povodom iz Sarajeva i Bosne i Hercegovine svijetu prikazana pozitivna slika o BiH i predstavila je u najljepšem svjetlu.

Direktor Vilić je ponovio da je bila velika čast svakog službenika Direkcije učestvovati na jednom ovakvom jedinstvenom događaju, koji je ostavio nezaboravne uspomene.

Tokom razgovora, sagovornici su zaključili da je za bezbjednost građana i njihove imovine neophodno poštivanje vladavine prava, te da je za očuvanje bezbijednog okruženja neophodna saradnja ne samo na nivou policijskih agencija, već i saradnja šire društvene zajednice uključujući i vjerske zajednice u BiH, saopćeno je iz DKPT-a BiH.