|

Kardinal Puljić: Mektić svojim stavovima kumuje neredima, a mali čovjek pati

Kardinal Puljić: Mektić svojim stavovima kumuje neredima, a mali čovjek pati
50
D. Be.
22.10.2019. u 20:41
58
komentara
50

dijeljenja
Kardinal Puljić: Mektić svojim stavovima kumuje neredima, a mali čovjek pati Foto: F. K./Klix.ba
Kardinal Vinko Puljić izjavio je danas u Mostaru da ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić svojim stavovima i strukturom jako kumuje neredima po pitanju migrantske krize u BiH.
"Smatram da je vrlo delikatan taj proces sigurnosti. Delikatno je i da migranti koji su zaista potrebni pomoći bivaju manipulirani. To Bosna i Hercegovina ne može sama riješiti, ali ni Evropa. Potrebno je ozbiljnije pristupiti tome problemu. Ne prozivati male ljude, nego na višoj razini rješavati pitanje migrantske krize", rekao je kardinal Puljić.

On je kazao da je problem govoriti o migrantima u BiH jer nemamo oformljenu vlast koja će voditi sve strukture pa i tu strukturu te da zato vlada haos.

"Zato mali čovjek pati. Zato imamo zapaljenih kuća, silovanja i provaljivanja. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić hvali se kako on vodi službu sigurnosti, ali on jako
kumuje neredu svojim stavovima i svojom strukturom", istakao je.

U Mostaru je jučer započeo godišnji susret predsjednika, nacionalnih i nadbiskupijskih ravnatelja Caritasa u Bosni i Hercegovini i u Republici Hrvatskoj. Zajednički sastanak održan je danas u Duhovno-obrazovnom centru "Emaus“ u Potocima kod Mostara, javlja KTA.
Prijavi grešku


Komentari (58)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...