|

Kardinal Puljić: Međugorje je jedna od najvećih ispovjedaonica u Evropi

Kardinal Puljić: Međugorje je jedna od najvećih ispovjedaonica u Evropi
3
F
FENA
11.3.2017. u 11:46
89
komentara
3

dijeljenja
Kardinal Puljić: Međugorje je jedna od najvećih ispovjedaonica u Evropi Foto: Arhiv/Klix.ba
Međugorje je jedna od najvećih ispovjedaonica u Evropi rekao je u razgovoru za Poljsku informativnu katoličku agenciju (KAI) vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.
Istaknuo je kako privatne objave nisu bitan element vjere, već da je to Isus Krist a da njegova Majka uvijek vodi k Njemu.

"To je središte, a privatne objave mogu biti samo pomoć vjernicima na tom putu", poručio je kardinal Puljić.

Dodao je kako se mora priznati da u Međugorje dolazi veliki broj vjernika i da je zbog toga to mjesto na određeni način i velika ispovjedaonica Evrope.

Vrhbosanski nadbiskup izrazio je zadovoljstvo što postoji veliko zanimanje za molitvu i sakrament ispovijedi u Međugorju, te smatra da to može pomoći novoj evangelizaciji i jačanju vjere.

"Bosni i Hercegovini potrebno je vratiti nadu i vjeru zahvaljujući kojima je ovdašnji narod preživio tolika stoljeća, pa će i sadašnje teškoće", kazao je kardinal Puljić, prenosi Hrvatski katolički radio.

Što se tiče dolaska posebnog papinog izaslanika za Međugorje, kardinal Puljić izrazio je spremnost svih biskupa i franjevaca da budu na raspolaganju mons. Henriku Hoseru kako bi mu pomogli u ostvarenju zadaće koju mu je povjerio papa Franjo.
Prijavi grešku


Komentari (89)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...